Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Karosi Júlia Quartet


Budapest Jazz Club

2017. október 9. 19:00

Karosi Júlia – ének, Tálas Áron - zongora, Bögöthy Ádám - bõgõ, Varga Bendegúz – dob

A fiatal jazzénekesnõ, Karosi Júlia rangos helyeken énekelt már itthon és külföldön is a saját kvartettjével, most pedig a második lemeze jelent meg, méghozzá a New York-i Dot Time Records kiadó gondozásában. A Hidden Roots címû album lemezbemutató koncertje nagy sikert aratott a 2014-es Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

A lemezen közremûködik a New Yorkban élõ fiatal német szaxofonos, Tobias Meinhart, aki a budapesti lemezbemutató koncerten is játszott. A lemezen két számban hallható Kovács Linda énekes, aki szintén fellépett a március 26-i koncerten.

Az album fõként Karosi Júlia saját szerzeményeit tartalmazza, néhány népdal-feldolgozással együtt. A témák instrumentálisak, az ének egyenrangú szerepelt játszik a szaxofonnal. A zene dinamikus, magán viseli a magyar és közép-európai zene ritmikai sokszínûségét.

Meghatározó a ritmikai változatosság, néhol folkos hatás, szöveg nélküli, instrumentális témákkal. Karosi Júlia számára a jazz tradícióin túl fontosak a népdalok, Bartók erõteljes mûvei és az õt meg a környezetét meghatározó kultúrák, zenék. Ezeket a belsõ gyökereket igyekezett felkutatni, s ezen gyökerek alapján meghatározni a saját zenei identitását.